+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Bílý chřest zapečený parmezánem

Chřest je jeden z nejoblíbenějších druhů zeleniny při redukční dietě. Obsahuje minimum sacharidů a tuků a zároveň mnoho vody, bílkovin a vlákniny.

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 35 min

Porce 2

Suroviny

  • 500 g (jedno balení) bílého chřestu
  • 20 g másla
  • 100 g  sýra parmazánového typu
  • sůl
  • pepř – černý nebo barevný
  • (petrželová nať)
Hodnocení receptu
()

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 35 min

Porce 2

Suroviny

  • 500 g (jedno balení) bílého chřestu
  • 20 g másla
  • 100 g  sýra parmazánového typu
  • sůl
  • pepř – černý nebo barevný
  • (petrželová nať)

Postup

Pečlivě umytý chřest si oloupeme. Škrabkou na brambory oloupeme chřest po celé délce, loupat začínáme cca 2-3 cm pod hlavičkou. Dobře oloupat chřest je velmi důležité zvláště, pokud máme starší dřevnatější chřest, mohl by být jinak nahořklý. Odkrojíme cca spodní dva centimetry výhonků. Slupky si můžeme nechat na případnou přípravu vývaru.

Očištěný chřest dáme vařit do vroucí osolené vody. Tenčí výhonky stačí vařit 7-9 min, silnější výhonky pak 10-20 min.

Uvařený chřest vyskládáme vedle sebe do nádoby vhodné pro zapékání. Chřest osolíme, opepříme ideálně čerstvě namletým pepřem, poklademe kousky másla a bohatě posypeme strouhaným sýrem parmazánového typu. Takto připravený chřest zapékáme 10 min  v dobře rozehřáté troubě, cca na 200 °C.

Před podáváním můžeme lehce posypat nasekanou petrželovou natí.

Ohodnoťte recept

Průměr: / 5. Počet hlasů:

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768