Chilli pralinky s mandlemi
Pojďte si s námi netradičně okořenit svátek sv. Valentýna už od 1. kroku dietního plánu.
Vhodné od 1. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce cca 45 Ks
Suroviny
- 100 g kokosového oleje (cca 8 polévkových lžic v tekutém stavu)
- 100 g mandlového másla (cca 4 polévkové lžíce)
- 100 g mandlí (natural nebo blanšírované)
- 50 g moučkového erythritolu (2 polévkové lžíce, nebo dle chuti)
- 40 g kakaa (2 vrchovaté polévkové lžíce)
- špetka soli
- 1/4 čajové lžičky jemně mletého chilli koření (ne vločky)
Vhodné od 1. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce cca 45 Ks
Suroviny
- 100 g kokosového oleje (cca 8 polévkových lžic v tekutém stavu)
- 100 g mandlového másla (cca 4 polévkové lžíce)
- 100 g mandlí (natural nebo blanšírované)
- 50 g moučkového erythritolu (2 polévkové lžíce, nebo dle chuti)
- 40 g kakaa (2 vrchovaté polévkové lžíce)
- špetka soli
- 1/4 čajové lžičky jemně mletého chilli koření (ne vločky)
Postup
Do vhodné žáruvzdorné nádoby (miska, menší hrnec) si dáme kokosový olej a mandlové máslo a nádobu dáme nad vodní lázeň. Nádoba se nemusí dotýkat vodní hladiny. Zahříváním a mícháním směs rozpustíme. Do směsi přidáme erythritol a dobře mícháme a snažíme se ho rozpustit. To jde velmi obtížně, protože se nechová stejně jako cukr, proto je ideální použít moučkový erythritol. Pokud ho nemáme, lze si jej umlet např. v mlýnku na kávu či výkonném mixéru.
Když je směs dostatečně homogenní, přidáme kakao, špetku soli a chilli. Sůl proto, že se dobře snoubí se sladkým a podpoří jeho chuť. S chilli opatrně, nemá být dominantní, ale pouze v závěru příjemně pošimrat chuťové buňky. Na závěr přidáme celkem najemno nasekané mandle, ne však mleté, aby v pralince vytvořily dostatečně výraznou texturu.
Hotovou pralinkovou směsí jsme lžičkou naplnily silikonovou formu na pralinky. Pokud nemáme formu na pralinky, můžeme použít tvořítko na led, ale doporučujeme použít nějaké silikonové nebo z opravdu měkkého plastu, aby se pralinky po zatuhnutí dobře vytlačovali. Pokud nemáme ani jedno, můžeme směs vylít do vhodné formy vystlané např. potravinářskou fólií a vytvořit tak něco na způsob tabulky čokolády.
Vše dáme do ledničky na několik hodin dobře ztuhnout. Pralinky uchováváme v ledničce. Nechovají se stejně, jako klasické čokoládové pralinky, jelikož použitý kokosový olej při pokojové teplotě začíná tát.
Recept obsahuje téměř 11 porcí povolených zdravých tuků, takže je třeba přistupovat ke konzumaci pralinek s obezřetností. Pokud, jako v našem případě, připravíte z receptu 45 pralinek, jednu porci povolených zdravých tuků budou tvořit zhruba 4 – 4,5 pralinky.
Další recepty
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Exotická lososová polévka
Kombinace ryby a kokosového mléka nás natolik uchvátila, že jsme se rozhodli připravit pro Vás...
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Kontakty
+420 222 360 269
+420 777 808 169 (Lucie Zychová)
info@ketopointpraha.cz
Otevírací doba
pondělí až pátek 9:00 – 17:00
Přijímáme platební karty

Adresa
Ketopoint Praha s.r.o.
Wuchterlova 584/16
Praha 6 – Dejvice, 160 00
Ostatní informace
Ketopoint Praha s.r.o.
IČO: 08776768