+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Chilli pralinky s mandlemi

Pojďte si s námi netradičně okořenit svátek sv. Valentýna už od 1. kroku dietního plánu. 

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce cca 45 Ks

Suroviny

  • 100 g kokosového oleje (cca 8 polévkových lžic v tekutém stavu)
  • 100 g mandlového másla (cca 4 polévkové lžíce)
  • 100 g mandlí (natural nebo blanšírované)
  • 50 g moučkového erythritolu (2 polévkové lžíce, nebo dle chuti)
  • 40 g kakaa (2 vrchovaté polévkové lžíce)
  • špetka soli
  • 1/4 čajové lžičky jemně mletého chilli koření (ne vločky)
Hodnocení receptu
()

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce cca 45 Ks

Suroviny

  • 100 g kokosového oleje (cca 8 polévkových lžic v tekutém stavu)
  • 100 g mandlového másla (cca 4 polévkové lžíce)
  • 100 g mandlí (natural nebo blanšírované)
  • 50 g moučkového erythritolu (2 polévkové lžíce, nebo dle chuti)
  • 40 g kakaa (2 vrchovaté polévkové lžíce)
  • špetka soli
  • 1/4 čajové lžičky jemně mletého chilli koření (ne vločky)

Postup

Do vhodné žáruvzdorné nádoby (miska, menší hrnec) si dáme kokosový olej a mandlové máslo a nádobu dáme nad vodní lázeň. Nádoba se nemusí dotýkat vodní hladiny. Zahříváním a mícháním směs rozpustíme. Do směsi přidáme erythritol a dobře mícháme a snažíme se ho rozpustit. To jde velmi obtížně, protože se nechová stejně jako cukr, proto je ideální použít moučkový erythritol. Pokud ho nemáme, lze si jej umlet např. v mlýnku na kávu či výkonném mixéru.

Když je směs dostatečně homogenní, přidáme kakao, špetku soli a chilli. Sůl proto, že se dobře snoubí se sladkým a podpoří jeho chuť. S chilli opatrně, nemá být dominantní, ale pouze v závěru příjemně pošimrat chuťové buňky. Na závěr přidáme celkem najemno nasekané mandle, ne však mleté, aby v pralince vytvořily dostatečně výraznou texturu.

Hotovou pralinkovou směsí jsme lžičkou naplnily silikonovou formu na pralinky. Pokud nemáme formu na pralinky, můžeme použít tvořítko na led, ale doporučujeme použít nějaké silikonové nebo z opravdu měkkého plastu, aby se pralinky po zatuhnutí dobře vytlačovali. Pokud nemáme ani jedno, můžeme směs vylít do vhodné formy vystlané např. potravinářskou fólií a vytvořit tak něco na způsob tabulky čokolády.

Vše dáme do ledničky na několik hodin dobře ztuhnout. Pralinky uchováváme v ledničce. Nechovají se stejně, jako klasické čokoládové pralinky, jelikož použitý kokosový olej při pokojové teplotě začíná tát.

Recept obsahuje téměř 11 porcí povolených zdravých tuků, takže je třeba přistupovat ke konzumaci pralinek s obezřetností. Pokud, jako v našem případě, připravíte z receptu 45 pralinek, jednu porci povolených zdravých tuků budou tvořit zhruba 4 – 4,5 pralinky.

Ohodnoťte recept

Průměr: / 5. Počet hlasů:

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768