Filé na kari s kokosovým mlékem
Jak ozvláštnit filé z bílé ryby? Co třeba závanem Indie – spoustou koření a kokosovým mlékem. Překvapí Vás, jak neobyčejné může zdánlivě obyčejné filé být.
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce 2
Suroviny
- 200 g filé z bílé ryby
- 20 g bílé části jarní cibulky
- 1 stroužek česneku (cca 5 g)
- 8 drobných cherry rajčátek (cca 40-50 g, odpovídá zhruba jednomu běžnému rajčeti)
- 150 ml kokosového mléka
- 1 čajová lžička kari koření
- ½ čajové lžičky mletého zázvoru (suché koření, ne čerstvý kořen)
- ½ čajové lžičky mletého koriandru
- 15 g zelené natě jarní cibulky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Příloha
- 2 porce konjakových těstovin
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce 2
Suroviny
- 200 g filé z bílé ryby
- 20 g bílé části jarní cibulky
- 1 stroužek česneku (cca 5 g)
- 8 drobných cherry rajčátek (cca 40-50 g, odpovídá zhruba jednomu běžnému rajčeti)
- 150 ml kokosového mléka
- 1 čajová lžička kari koření
- ½ čajové lžičky mletého zázvoru (suché koření, ne čerstvý kořen)
- ½ čajové lžičky mletého koriandru
- 15 g zelené natě jarní cibulky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Příloha
- 2 porce konjakových těstovin
Postup
Na lžíci olivového oleje si zpěníme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, poté k ní přidáme na kousky nakrájenou rybu (cca na 3-4 cm velké kousky).
Jelikož rybu budeme nakrájíme na menší kousky, můžeme použít i filé z lisované kostky, které není o nic horší, než klasické filé, je to 100% ryba a navíc je bez glazury. Rybu posypeme kořením a zarestujeme. Restujeme krátce, jen co se nám ryba zatáhne. To poznáme tak, že na povrchu zbělá. Poté hned zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a dusíme zhruba 5 min.
Kokosové mléko je velice chutná, ale i tučná záležitost ve srovnání s ostatními rostlinnými mléky. Běžně obsahuje kolem 15-20 g tuku na 100 ml mléka. Doporučujeme kokosové mléko započítat jak do denního limitu mléka, tak do denního limitu povolených zdravých tuků. Ve 100 ml kokosového mléka se schovává přibližně 1 – 1,5 lžíce kokosového oleje.
Po 5 minutách přidáme na ¼ pokrájená cherry rajčátka. Cherry jsme vybrali proto, že mívají zpravidla plnější chuť, než klasická. Za dalších 5 min přidáme zelenou cibulovou nať a prolisujeme česnek. Takto necháme na ohni 1-2 min. A je hotovo. Bílá ryba, obzvláště na menší kousky nepotřebuje nijak dlouhou tepelnou úpravu.
Jako přílohu jsme zvolili konjakové těstoviny. Ty doporučujeme po otevření důkladně propláchnout vařící vodou, abychom z nich smyli jejich specifický zápach, přidat do pánve, promíchat a trochu prohřát. Konjakové těstoviny nemají žádnou specifickou chuť, proto jim sluší, když se promíchají s omáčkou a chuť z ní nasají.
Další recepty
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Exotická lososová polévka
Kombinace ryby a kokosového mléka nás natolik uchvátila, že jsme se rozhodli připravit pro Vás...
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Kontakty
+420 222 360 269
+420 777 808 169 (Lucie Zychová)
info@ketopointpraha.cz
Otevírací doba
pondělí až pátek 9:00 – 17:00
Přijímáme platební karty

Adresa
Ketopoint Praha s.r.o.
Wuchterlova 584/16
Praha 6 – Dejvice, 160 00
Ostatní informace
Ketopoint Praha s.r.o.
IČO: 08776768