+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Filé na kari s kokosovým mlékem

Jak ozvláštnit filé z bílé ryby? Co třeba závanem Indie – spoustou koření a kokosovým mlékem. Překvapí Vás, jak neobyčejné může zdánlivě obyčejné filé být.

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce 2

Suroviny

  • 200 g filé z bílé ryby
  • 20 g bílé části jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku (cca 5 g)
  • 8 drobných cherry rajčátek (cca 40-50 g, odpovídá zhruba jednomu běžnému rajčeti)
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 čajová lžička kari koření
  • ½ čajové lžičky mletého zázvoru (suché koření, ne čerstvý kořen)
  • ½ čajové lžičky mletého koriandru
  • 15 g zelené natě jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Příloha

  • 2 porce konjakových těstovin
Hodnocení receptu
()

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce 2

Suroviny

  • 200 g filé z bílé ryby
  • 20 g bílé části jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku (cca 5 g)
  • 8 drobných cherry rajčátek (cca 40-50 g, odpovídá zhruba jednomu běžnému rajčeti)
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 čajová lžička kari koření
  • ½ čajové lžičky mletého zázvoru (suché koření, ne čerstvý kořen)
  • ½ čajové lžičky mletého koriandru
  • 15 g zelené natě jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Příloha

  • 2 porce konjakových těstovin

Postup

Na lžíci olivového oleje si zpěníme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, poté k ní přidáme na kousky nakrájenou rybu (cca na 3-4 cm velké kousky).
Jelikož rybu budeme nakrájíme na menší kousky, můžeme použít i filé z lisované kostky, které není o nic horší, než klasické filé, je to 100% ryba a navíc je bez glazury. Rybu posypeme kořením a zarestujeme. Restujeme krátce, jen co se nám ryba zatáhne. To poznáme tak, že na povrchu zbělá. Poté hned zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a dusíme zhruba 5 min.

Kokosové mléko je velice chutná, ale i tučná záležitost ve srovnání s ostatními rostlinnými mléky. Běžně obsahuje kolem 15-20 g tuku na 100 ml mléka. Doporučujeme kokosové mléko započítat jak do denního limitu mléka, tak do denního limitu povolených zdravých tuků. Ve 100 ml kokosového mléka se schovává přibližně 1 – 1,5 lžíce kokosového oleje.

Po 5 minutách přidáme na ¼ pokrájená cherry rajčátka. Cherry jsme vybrali proto, že mívají zpravidla plnější chuť, než klasická. Za dalších 5 min přidáme zelenou cibulovou nať a prolisujeme česnek. Takto necháme na ohni 1-2 min. A je hotovo. Bílá ryba, obzvláště na menší kousky nepotřebuje nijak dlouhou tepelnou úpravu.

Jako přílohu jsme zvolili konjakové těstoviny. Ty doporučujeme po otevření důkladně propláchnout vařící vodou, abychom z nich smyli jejich specifický zápach, přidat do pánve, promíchat a trochu prohřát. Konjakové těstoviny nemají žádnou specifickou chuť, proto jim sluší, když se promíchají s omáčkou a chuť z ní nasají.

Ohodnoťte recept

Průměr: / 5. Počet hlasů:

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768