Francouzské kedlubny
Stýská se Vám po „normálním jídle“? Zkuste naše francouzské kedlubny a už nebude.
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 60 min
Porce 3
Suroviny
- 50 g jarní cibulky / pórku / cibule
- 1 polévková lžíce ghí (přepuštěné máslo)
- 1 vetší kedlubna (300-400 g)
- 100 g šunky
- 100 g mozarelly
- 2 slepičí vejce
- 4 polévkové lžíce (60 ml) smetany ke šlehání)
- 150 g špenátu (může být i listový mrazený)
- 150 g žampionů
- kurkuma
- kmín
- sůl
- pepř
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 60 min
Porce 3
Suroviny
- 50 g jarní cibulky / pórku / cibule
- 1 polévková lžíce ghí (přepuštěné máslo)
- 1 vetší kedlubna (300-400 g)
- 100 g šunky
- 100 g mozarelly
- 2 slepičí vejce
- 4 polévkové lžíce (60 ml) smetany ke šlehání)
- 150 g špenátu (může být i listový mrazený)
- 150 g žampionů
- kurkuma
- kmín
- sůl
- pepř
Postup
Kedlubnu si oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky (do 0,5 cm) a předvaříme v osolené vodě se špetkou kurkumy a kmínu. Když je kedlubna téměř hotová, scedíme ji a necháme dobře okapat.
Na ghí orestujeme na drobno pokrájenou jarní cibulku/pórek/cibuli. Přidáme pokrájené žampiony, restujeme, osolíme a opepříme je. Když jsou žampiony téměř hotové, přidáme do směsi buď čerstvý špenát a necháme ho zavadnout, nebo přidáme mražený špenát. V obou případech chvíli restujeme, aby se vypařila přebytečná voda.
Připravíme si zapékací mísu, kterou můžeme lehce vymazat tukem. Na dno poklademe vrstvu koleček 1/2 kedlubny, které můžeme v případě potřeby lehce osolit a opepřit. Na kedlubny poklademe polovinu žampionovo-špenátové směsi. Na tu navrstvíme šunku a opět žampionovo-špenátovou směs, na kterou dáme druhou polovinou koleček kedlubny. Kedlubnu můžeme v případě potřeby opět osolit a opepřit.
Vejce si rozšleháme se smetanou, osolíme a zalijeme tím kedlubny v zapékací míse. Myslete na to, že smetanu ke šlehání je nutné započítat jak do denního limitu mléka, tak tuků. 100 ml smetany odpovídá 100 ml mléka a zároveň 2 polévkovým lžícím másla/ghí. Navrch poklademe kolečka mozzarelly. Takto připravené francouzské Kedlubny dáme zapéct do trouby při cca 180 °C na 10 min.
Další recepty
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Exotická lososová polévka
Kombinace ryby a kokosového mléka nás natolik uchvátila, že jsme se rozhodli připravit pro Vás...
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Kontakty
+420 222 360 269
+420 777 808 169 (Lucie Zychová)
info@ketopointpraha.cz
Otevírací doba
pondělí až pátek 9:00 – 17:00
Přijímáme platební karty

Adresa
Ketopoint Praha s.r.o.
Wuchterlova 584/16
Praha 6 – Dejvice, 160 00
Ostatní informace
Ketopoint Praha s.r.o.
IČO: 08776768