+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Francouzské kedlubny

Stýská se Vám po „normálním jídle“? Zkuste naše francouzské kedlubny a už nebude.

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 60 min

Porce 3

Suroviny

  • 50 g jarní cibulky / pórku / cibule
  • 1 polévková lžíce ghí (přepuštěné máslo)
  • 1 vetší kedlubna (300-400 g)
  • 100 g šunky
  • 100 g mozarelly
  • 2 slepičí vejce
  • 4 polévkové lžíce (60 ml) smetany ke šlehání)
  • 150 g špenátu (může být i listový mrazený)
  • 150 g žampionů
  • kurkuma
  • kmín
  • sůl
  • pepř
Hodnocení receptu
()

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 60 min

Porce 3

Suroviny

  • 50 g jarní cibulky / pórku / cibule
  • 1 polévková lžíce ghí (přepuštěné máslo)
  • 1 vetší kedlubna (300-400 g)
  • 100 g šunky
  • 100 g mozarelly
  • 2 slepičí vejce
  • 4 polévkové lžíce (60 ml) smetany ke šlehání)
  • 150 g špenátu (může být i listový mrazený)
  • 150 g žampionů
  • kurkuma
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Postup

Kedlubnu si oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky (do 0,5 cm) a předvaříme v osolené vodě se špetkou kurkumy a kmínu. Když je kedlubna téměř hotová, scedíme ji a necháme dobře okapat.


Na ghí orestujeme na drobno pokrájenou jarní cibulku/pórek/cibuli. Přidáme pokrájené žampiony, restujeme, osolíme a opepříme je. Když jsou žampiony téměř hotové, přidáme do směsi buď čerstvý špenát a necháme ho zavadnout, nebo přidáme mražený špenát. V obou případech chvíli restujeme, aby se vypařila přebytečná voda.


Připravíme si zapékací mísu, kterou můžeme lehce vymazat tukem. Na dno poklademe vrstvu koleček 1/2 kedlubny, které můžeme v případě potřeby lehce osolit a opepřit. Na kedlubny poklademe polovinu žampionovo-špenátové směsi. Na tu navrstvíme šunku a opět žampionovo-špenátovou směs, na kterou dáme druhou polovinou koleček kedlubny. Kedlubnu můžeme v případě potřeby opět osolit a opepřit.


Vejce si rozšleháme se smetanou, osolíme a zalijeme tím kedlubny v zapékací míse. Myslete na to, že smetanu ke šlehání je nutné započítat jak do denního limitu mléka, tak tuků. 100 ml smetany odpovídá 100 ml mléka a zároveň 2 polévkovým lžícím másla/ghí. Navrch poklademe kolečka mozzarelly. Takto připravené francouzské Kedlubny dáme zapéct do trouby při cca 180 °C na 10 min.

Ohodnoťte recept

Průměr: / 5. Počet hlasů:

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768