+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Hlíva s houbovým sosem k těstovinám

Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si houbový sos podle nás, který na těstovinách zůstane a vy si pochutnáte na každém soustu.

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce 2

Suroviny

  • 300 g hlívy
  • 10 g sušených hub (odpovídá 100 g čerstvých)
  • 80-100 g pórku
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • voda/vývar
  • sůl
  • pepř
  • kmín drcený/mletý
  • bobkový list
  • (volitelně na ozdobu petrželová nať, zelená jarní cibulka…)

Příloha

  • KetoDiet fusilli: plnohodnotné proteinové jídlo
  • onjakové těstoviny: zeleninové jídlo
Hodnocení receptu
()

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce 2

Suroviny

  • 300 g hlívy
  • 10 g sušených hub (odpovídá 100 g čerstvých)
  • 80-100 g pórku
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • voda/vývar
  • sůl
  • pepř
  • kmín drcený/mletý
  • bobkový list
  • (volitelně na ozdobu petrželová nať, zelená jarní cibulka…)

Příloha

  • KetoDiet fusilli → plnohodnotné proteinové jídlo
  • konjakové těstoviny → zeleninové jídlo

Postup

Hlívu řádně umyjeme, abychom se zbavili případných zbytků pěstebního substrátu, aby nám později neskřípal mezi zuby. Hlívu nakrájíme dle našich preferencí buď na kostičky, nebo nudličky.
Pórek nakrájíme na půlkolečka.
Sušené houby si umeleme na prach. My jsme je umleli v elektrickém mlýnku na kávu.

Pokud jsme jako přílohu zvolili KetoDiet fusilli, je ten správný čas dát si je teď vařit.

Do rozehřáté pánve si dáme olej a na něj dáme restovat hlívu. Hlíva přirozeně pustí vodu. Dusíme do vypaření tekutiny. Poté přidáme pórek, lehce ho zarestujeme. Přidáme koření, mleté lesní houby, lehce osolíme, promícháme a zalijeme vodou/vývarem. Necháme pomalu dusit do provaření mletých lesních, hub, odpaření přebytečné vody a zhoustnutí sosu na požadovanou konzistenci.
Na začátku se solí opatrně, vypařením přebytečné vody by se mohlo snadno stát, že pokrm přesolíme. Proto raději v případě potřeby dosolíme na konci.

Podáváme buď s KetoDiet fusilli jako proteinové jídlo, nebo s konjakovými těstovinami jako zeleninové jídlo.

V receptu je použito de facto 500 g povolené zeleniny/hub, což tvoří celý denní limit. Proto zvažte, zda pokrm nerozdělit do dvou dnů, abyste si mohli dopřát ještě nějakou jinou zeleninu třeba ke svačince či k večeři k proteinové omeletě.

Ohodnoťte recept

Průměr: / 5. Počet hlasů:

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768