Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si houbový sos podle nás, který na těstovinách zůstane a vy si pochutnáte na každém soustu.
Vhodné od 1. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce 2
Suroviny
- 300 g hlívy
- 10 g sušených hub (odpovídá 100 g čerstvých)
- 80-100 g pórku
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- voda/vývar
- sůl
- pepř
- kmín drcený/mletý
- bobkový list
- (volitelně na ozdobu petrželová nať, zelená jarní cibulka…)
Příloha
- KetoDiet fusilli: plnohodnotné proteinové jídlo
- onjakové těstoviny: zeleninové jídlo
Vhodné od 1. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce 2
Suroviny
- 300 g hlívy
- 10 g sušených hub (odpovídá 100 g čerstvých)
- 80-100 g pórku
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- voda/vývar
- sůl
- pepř
- kmín drcený/mletý
- bobkový list
- (volitelně na ozdobu petrželová nať, zelená jarní cibulka…)
Příloha
- KetoDiet fusilli → plnohodnotné proteinové jídlo
- konjakové těstoviny → zeleninové jídlo
Postup
Hlívu řádně umyjeme, abychom se zbavili případných zbytků pěstebního substrátu, aby nám později neskřípal mezi zuby. Hlívu nakrájíme dle našich preferencí buď na kostičky, nebo nudličky.
Pórek nakrájíme na půlkolečka.
Sušené houby si umeleme na prach. My jsme je umleli v elektrickém mlýnku na kávu.
Pokud jsme jako přílohu zvolili KetoDiet fusilli, je ten správný čas dát si je teď vařit.
Do rozehřáté pánve si dáme olej a na něj dáme restovat hlívu. Hlíva přirozeně pustí vodu. Dusíme do vypaření tekutiny. Poté přidáme pórek, lehce ho zarestujeme. Přidáme koření, mleté lesní houby, lehce osolíme, promícháme a zalijeme vodou/vývarem. Necháme pomalu dusit do provaření mletých lesních, hub, odpaření přebytečné vody a zhoustnutí sosu na požadovanou konzistenci.
Na začátku se solí opatrně, vypařením přebytečné vody by se mohlo snadno stát, že pokrm přesolíme. Proto raději v případě potřeby dosolíme na konci.
Podáváme buď s KetoDiet fusilli jako proteinové jídlo, nebo s konjakovými těstovinami jako zeleninové jídlo.
V receptu je použito de facto 500 g povolené zeleniny/hub, což tvoří celý denní limit. Proto zvažte, zda pokrm nerozdělit do dvou dnů, abyste si mohli dopřát ještě nějakou jinou zeleninu třeba ke svačince či k večeři k proteinové omeletě.
Další recepty
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Exotická lososová polévka
Kombinace ryby a kokosového mléka nás natolik uchvátila, že jsme se rozhodli připravit pro Vás...
“Syrový” květákový salát
Květák je zelenina bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerály, především vitamín C a draslík....
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Exotická lososová polévka
Kombinace ryby a kokosového mléka nás natolik uchvátila, že jsme se rozhodli připravit pro Vás...
Kontakty
+420 222 360 269
+420 777 808 169 (Lucie Zychová)
info@ketopointpraha.cz
Otevírací doba
pondělí až pátek 9:00 – 17:00
Přijímáme platební karty

Adresa
Ketopoint Praha s.r.o.
Wuchterlova 584/16
Praha 6 – Dejvice, 160 00
Ostatní informace
Ketopoint Praha s.r.o.
IČO: 08776768