+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

KetoDiet fusilli s vůní Asie

Máte chuť na „čínu“, ale zrovna jste v 1. kroku KetoDiet plánu? Nic není nemožné! Pojďte si s námi pochutnat na proteinové „číně“ bez výčitek!

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 20 min

Porce 1

Suroviny

  • 1 balení KetoDiet proteinových fusilli
  • 15 g sušených asijských hub (Jidášovo ucho, shiitake)
  • 30-50 g nakládaných bambusových výhonků
  • 30-50 g nakládaných mungo výhonků
  • cca 5 g čerstvého kořene zázvoru
  • cca 3-5 g čerstvé chilli papričky (jak kdo má rád a snese ostré)
  • 10-15 g zelené části pórku
  • 1 polévková lžíce oleje (zvolili jsme sezamový)
  • 2 čajové lžičky sezamových semínek (cca 6 g)
  • 2 čajové lžičky sójové omáčky (při výběru sledujte obsah sacharidů, občas mohou být hodnoty opravdu vysoké)
  • (1 špetka skořice)
Hodnocení receptu
()

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 20 min

Porce 1

Suroviny

  • 1 balení KetoDiet proteinových fusilli
  • 15 g sušených asijských hub (Jidášovo ucho, shiitake)
  • 30-50 g nakládaných bambusových výhonků
  • 30-50 g nakládaných mungo výhonků
  • cca 5 g čerstvého kořene zázvoru
  • cca 3-5 g čerstvé chilli papričky (jak kdo má rád a snese ostré)
  • 10-15 g zelené části pórku
  • 1 polévková lžíce oleje (zvolili jsme sezamový)
  • 2 čajové lžičky sezamových semínek (cca 6 g)
  • 2 čajové lžičky sójové omáčky (při výběru sledujte obsah sacharidů, občas mohou být hodnoty opravdu vysoké)
  • (1 špetka skořice)

Postup

Pokud se rozhodnete pro tento recept, ze všeho nejdříve doporučíme namočit si houby, třeba hned po svačince, pokud si chcete dát toto jídlo k obědu. Dobu namáčení jsme do doby přípravy nepočítali. Hmotnost sušených hub nezapomeňte započítat do denního limitu povolené zeleniny jako jejich desetinásobek. 15 g sušených hub odpovídá 150 g hub čerstvých.


Jako první si dáme vařit keto fusilli, než se uvaří, stihneme připravit vše ostatní.
Pórek, bambusové výhonky (pokud máme plátky) a Jidášovo ucho nakrájíme na tenké nudličky. Shiitake houby si nakrájíme na menší kousky. Při výběru nakládaných bambusových výhonků a výhonků mungo pečlivě sledujte hodnoty sacharidů. V obchodech, například během tématických týdnů, lze sehnat s hodnotami kolem 1 g sacharidů na 100 g výrobku. Obzvláště pak mungo výhonky mohou být s vyššími hodnotami a ty nejsou vhodné. Stejně tak čerstvé výhonky mungo jsou velmi bohaté na obsah sacharidů, proto je nevolíme. Samozřejmě lze výhonky mungo vynechat a znásobit množství bambusových, jak kdo má rád.


Zázvor nakrájíme na malé kostičky (co nejmenší se nám podaří, 1-1,5 mm), nebo nastrouháme. Chilli papričku nakrájíme na opravdu tenká kolečka.


Dáme hřát pánev wok, na rozpálenou pánev dáme olej, zázvor a chilli papričku, aby se nám rozvoněly. Pak přidáme houby, sojovou omáčku a cca 2 min restujeme. Kdo se toho nebojí, může přidat špetku skořice, která není v asijské kuchyni nic neobvyklého. Poté přidáme i bambusové a mungo výhonky a pórek. Restujeme ještě asi 1 min. Nejde nám o to, aby byl pórek úplně hotový, chceme, aby si zachoval svou svěžest a barvu.


Nakonec do směsi zamícháme sezamová semínka a uvařené keto fusilli.

Ohodnoťte recept

Průměr: / 5. Počet hlasů:

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768