+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Kuřecí játra na zelenině s konjakovou rýží

Bojíte se zkusit vnitřnosti? Zkuste překonat svůj strach s kuřecími játry, která jsou křehká, jemná a bohatá na vitamíny (všechny vitamíny řady B, především B12; A a D) a minerály (železo, zinek, měď či chrom).

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 45 min

Porce 2

Suroviny

  • 2 porce konjakové rýže
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 200 g kuřecích jater
  • 100 g bílé papriky
  • 100-150 g pórku
  • 2 čajové lžičky (20 g) rajčatového protlaku (100%, kolem 12 g sacharidů na 100 g výrobku)
  • sůl
  • pepř
Hodnocení receptu
5
(1)

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 45 min

Porce 2

Suroviny

  • 2 porce konjakové rýže
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 200 g kuřecích jater
  • 100 g bílé papriky
  • 100-150 g pórku
  • 2 čajové lžičky (20 g) rajčatového protlaku (100%, kolem 12 g sacharidů na 100 g výrobku)
  • sůl
  • pepř

Postup

Kuřecí játra si očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Na nudličky, resp. půlkolečka, si pokrájíme veškerou zeleninu.
Rajčatový protlak volíme 100% bez přidaného škrobu a zahušťovadel kolem 12 g sacharidů na 100 g výrobku. 20 g takového protlaku odpovídá cca 60 g rajčat (1 ks), do denního limitu je nutné protlak započítat jako 1 ks rajčete o hmotnosti 60 g. Protlak volíme z toho důvodu, že nám celoročně zaručí intenzivní rajčatovou chuť, kterou nám čerstvá rajčata mimo jejich typickou sezónu nezaručí.
Na rozpáleném oleji si orestujeme papriku. Přidáme rajský protlak a trochu vody, ve které se jednak protlak rozmíchá a jednak se v tekutině podusí paprika, která potřebuje nejdelší tepelnou úpravu. Pokud se přebytečná tekutina vypařila a paprika stále není hotová, ještě ji můžeme trochu podlít a podusit. Po odpaření tekutiny přidáme pórek a krátce orestujeme. Po celou dobu směs nesolíme, ale můžeme ji opepřit. Poté do směsi přidáme játra a restujeme, až přestanou „pouštět krev“. Játra budou hotová velice rychle. Úplně na konci směs osolíme a vypneme pánev. Játra solíme až úplně nakonec, protože by jinak byla tuhá.
Dle návodu propláchneme konjakovou rýži. Nám se osvědčilo ji několikrát propláchnout horkou až vařící vodou.

Konjaková rýže, obecně všechny druhy konjakových těstovin, sama o sobě nemá žádnou chuť a svědčí jí promíchat ji s jídlem, ke kterému se podává. Samozřejmě estetická stránka v ten okamžik může začít pokulhávat, ale chuťové pohárky vám poděkují.

Ohodnoťte recept

Průměr: 5 / 5. Počet hlasů: 1

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768