Květáková koprová omáčka
Tato omáčka rozděluje národ – buď ji miluješ, nebo ji nenávidíš. A protože my ji milujeme, museli jsme vymyslet i její keto verzi.
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce 3
Suroviny
- 200 g květáku
- 100 g sýru typu Lučina nebo Palouček
- 20 g čekankového sirupu (4 čajové lžičky)
- 10 ml vinného octa (2 čajové lžičky)
- 45 ml smetany (30-33 % tuku, 3 polévkové lžíce)
- sůl
- kopr
- 3 vejce vařená natvrdo
- Konjakové těstoviny nebo KetoDiet fusilli
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce 3
Suroviny
- 200 g květáku
- 100 g sýru typu Lučina nebo Palouček
- 20 g čekankového sirupu (4 čajové lžičky)
- 10 ml vinného octa (2 čajové lžičky)
- 45 ml smetany (30-33 % tuku, 3 polévkové lžíce)
- sůl
- kopr
- 3 vejce vařená natvrdo
- Konjakové těstoviny nebo KetoDiet fusilli
Postup
Do středního hrnce si dáme vařit květák rozebraný na růžičky. Vodou ho zalijeme jen aby byl ponořený a osolíme. Vaříme do měkka a do odpaření části vody – chceme přeci jen připravit omáčku a ne polévku.
Když květák měkký, rozmixujeme ho tyčovým mixérem do hladka.
Hrnec s rozmixovaným květákem dáme zpět na plotnu, dáme do něj Palouček a mícháme do jeho rozpuštění, přilijeme smetanu. Ochutnáme a případně dosolíme.
Nezapomeňte, že smetanu započítáváme jak do limitu povoleného mléka, tak do limitu zdravých tuků. 100 ml smetany obsahuje 30-33 g tuku – „másla“.
Nyní přidáme ocet a čekankový sirup. Je důležité, aby byla omáčka před přidáním octa dostatečně osolená, aby se nám nesrazila. Pokud už máme vychuceno dle našich představ, přidáme nasekaný kopr a krátce provaříme.
Nyní záleží na nás, zda rozdělíme omáčku na 2 nebo 3 proteinová jídla, rozdíl nám udělá příloha, zda zvolíme konjakové těstoviny, nebo proteinové KetoDiet fusilli.
Varianta 2 proteinová jídla s konjakovými těstovinami: na porci vychází 1,5 vejce, 50 g (½) Paloučku. Varianta 3 proteinová jídla s proteinovými těstovinami KetoDiet fusilli: na porci vychází 1 vejce, 33 g (⅓) Paloučku a 17 g (⅓) balíčku KetoDiet fusilli.
Pokud se rozhodnete pro konjakové těstoviny, doporučujeme je po otevření dobře propláchnout na cedníku vařící vodou a zamíchat s omáčkou. Vždy chutnají lépe, když se „obalí“ v omáčce.
Další recepty
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Exotická lososová polévka
Kombinace ryby a kokosového mléka nás natolik uchvátila, že jsme se rozhodli připravit pro Vás...
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Kontakty
+420 222 360 269
+420 777 808 169 (Lucie Zychová)
info@ketopointpraha.cz
Otevírací doba
pondělí až pátek 9:00 – 17:00
Přijímáme platební karty

Adresa
Ketopoint Praha s.r.o.
Wuchterlova 584/16
Praha 6 – Dejvice, 160 00
Ostatní informace
Ketopoint Praha s.r.o.
IČO: 08776768