+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Lívanečky z KetoDiet palačinky

Trápíte se s přípravou KetoDiet palačinky? Místo palačinky jíte trhanec? Udělejte si s námi lívanečky, které se zaručeně podaří a snídaně bude najednou svátek!

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 20 min

Porce 1

Suroviny

  • 1 balení KetoDiet palačinky
  • 25 g jemně mletých (blanšírovaných) mandlí
  • 80 ml vody
  • 1 vaječný bílek
  • 50 g borůvek od druhého kroku dietního plánu
  • kapka oleje na smažení
Hodnocení receptu
()

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 20 min

Porce 1

Suroviny

  • 1 balení KetoDiet palačinky
  • 25 g jemně mletých (blanšírovaných) mandlí
  • 80 ml vody
  • 1 vaječný bílek
  • 50 g borůvek od druhého kroku dietního plánu
  • kapka oleje na smažení

Postup

V menší misce ve vodě rozmícháme 1 balíček KetoDiet palačinky a přimícháme k němu mleté mandle. Od 3. kroku lze místo mandlí použít mandlovou mouku. V prvních dvou krocích dietního plánu bychom s jejím použitím byli opatrní. Nezřídka mandlová mouka obsahuje 20 a více gramů sacharidů na 100 g výrobku. Mandle, nebo přímo jemně mleté mandle lze v obchodech běžně sehnat s hodnotami pod 10 g sacharidů na 100 g výrobku. My použili mleté blanšírované mandle s hodnotou sacharidů 5,7 g.


Zamíchanou směs necháme chvíli stát a mezitím si dáme hřát lívanečník (ideálně s nepřilnavým povrchem) a vyšleháme si tuhý sníh z bílku. Vyšlehaný sníh opatrně vmícháme do těsta. Osvědčilo se nám použít stěrku na těsto. Bílek vmícháme opatrně tak, že stěrkou těsto jakoby převracíme. Je důležité bílek „neutlouct“, protože je to právě on, kdo nám nakypří lívanečky.


Lívanečky není třeba smažit ve vysoké vrstvě oleje. V případě nepřilnavého povrchu naprosto postačí lívanečník žáruvzdornou mašlovačkou lehce potřít olejem. Nám stačil pouhý 1 gram slunečnicového oleje na všechny lívanečky. Lívanečky připravujeme na mírném ohni, aby se propekly, ale nepřipalovaly, ideálně v první fázi přikryté pokličkou, aby se teplo drželo i ze shora. V okamžiku, kdy nám nahoře těsto „zaschne“, lívanečky otočíme a dopečeme i z druhé strany.


Pokud jsme již v druhém kroku dietního plánu, můžeme si lívanečky vylepšit ještě o borůvky. Máme dvě možnosti, buď dáme na pánev nejprve těsto a na něj borůvky, nebo borůvky, které zalijeme těstem. V obou případech je třeba papírovou utěrkou pánev utřít, než dáme smažit další lívanečky, abychom utřeli borůvkovou šťávu, která na pánvi zkaramelizovala a časem by se pálila.


Lívanečky si lze trochu dosladit například čekankovým sirupem.

Ohodnoťte recept

Průměr: / 5. Počet hlasů:

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768