+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Makový proteinový mugcake z mikrovlnky

Modrá je dobrá! Připravili jsme si pro vás dezert ke kávě z modrého máku. Můžete si na něm pochutnat již od prvního kroku dietního plánu a vše vám zabere jen několik málo minut.

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 15 min

Porce 1 ks

Suroviny

  • 2 odměrky (1 porce) KetoDiet proteinového smetanového koktejlu (bez příchutě)
  • 25 g mletého modrého máku (obsah sacharidů kolem 6 g na 100 g výrobku)
  • 1-2 čajové lžičky (5-10 g) sladidla (Erythritol, …)
  • 1 polévková lžíce (15 g) kokosového oleje – nearomatického
  • 1/4-1/2 čajové lžičky skořice
  • 1 vaječný bílek
  • 50 ml (=g) vody
Hodnocení receptu
0
(0)

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 15 min

Porce 1 ks

Suroviny

  • 2 odměrky (1 porce) KetoDiet proteinového smetanového koktejlu (bez příchutě)
  • 25 g mletého modrého máku (obsah sacharidů kolem 6 g na 100 g výrobku)
  • 1-2 čajové lžičky (5-10 g) sladidla (Erythritol, …)
  • 1 polévková lžíce (15 g) kokosového oleje – nearomatického
  • 1/4-1/2 čajové lžičky skořice
  • 1 vaječný bílek
  • 50 ml (=g) vody

Postup

Do hlavní nádoby menšího zeleného KetoDiet šejkru (nebo jiného hrníčku vhodného do mikrovlnky) si dáme kokosový olej, který necháme v mikrovlnce rozpustit (cca 30 vteřin).

Do misky si dáme všechny sypké suroviny a dobře je promícháme. Při výběru máku sledujeme nutriční hodnoty, dost často mohou být hodnoty sacharidů kolem 20-30 g. Na trhu lze sehnat i mák s hodnotami kolem 6 g sacharidů.
My jsme použili neochucený proteinový prášek, protože jsme chtěli dát vyniknout skořici. Pokud použijete např. vanilkový nápoj, pravděpodobně nebude nutné přidávat sladidlo, protože takový koktejl je již slazený.

Z bílku si zvlášť vyšleháme sníh.
Do sypké směsi nalijeme vodu. Šejkr/hrníček vymažeme rozpuštěným olejem a zbytek nalijeme do sypké směsi. Ze sypké směsi, vody a oleje vymícháme hladké těstíčko. Do těstíčka zlehka a jemně vmícháme sníh z bílku. Osvědčilo se nám použít stěrku na těsto. Bílek vmícháme opatrně tak, že stěrkou těsto jakoby převracíme. Je důležité bílek „neutlouct“, protože je to právě on, kdo nám nakypří dezert.

Takto vzniklé těsto dáme do vymazaného šejkru a do mikrovlnky. Osvědčilo se nám šejkr umístit cca do 2/3 průměru otočného talíře. Na středu a příliš na kraji se nám stávalo, že mugcake utekl při přípravě z šejkru. Tato fáze je jistá alchymie, jelikož každá mikrovlnka je jiná. My jsme na plný výkon „vlnily“ 3 min 50 vteřin. Váš čas se bude pravděpodobně lišit, bude třeba testovat. Pokud mugcake „splaskne“ a nebude nadýchaný, je třeba ho příště vlnit o něco déle. Pokud bude nadýchaný, ale suchý, je třeba ho vlnit kratší dobu.

Ohodnoťte recept

Průměr: 0 / 5. Počet hlasů: 0

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768