+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Nebramborový salát

Neumíte si Štědrý večer představit bez bramborového salátu, ale snažíte se krotit přijímané sacharidy? Zkuste náš nebramborový salát!

Vhodné od 3. kroku dietního plánu

Doba přípravy 60 min

Porce 3-4

Suroviny

  • 1,5-2 kedlubny (cca 400 g)
  • kousek (cca 100 g) bulvového celeru
  • ½ (cca 40-50 g) mrkve
  • 1 (cca 20 g) jarní cibulka, bílá i zelená část
  • 1 (cca 50 g) sterilovaná okurka bez cukru (méně než 2 g sacharidů na 100 g výrobku)
  • 1 čajová lžička (10 g) plnotučné hořčice
  • 2 polévkové lžíce (60 g) keto majonézy
  • sůl
  • pepř
  • volitelně 1-2 čajové lžičky (15-30 g) sterilované směsi pod svíčkovou (lze ji sehnat s hodnotami sacharidů nižšími než 3 g na 100 g výrobku)
Hodnocení receptu
5
(1)

Vhodné od 3. kroku dietního plánu

Doba přípravy 60 min

Porce 3-4

Suroviny

  • 1,5-2 kedlubny (cca 400 g)
  • kousek (cca 100 g) bulvového celeru
  • ½ (cca 40-50 g) mrkve
  • 1 (cca 20 g) jarní cibulka, bílá i zelená část
  • 1 (cca 50 g) sterilovaná okurka bez cukru (méně než 2 g sacharidů na 100 g výrobku)
  • 1 čajová lžička (10 g) plnotučné hořčice
  • 2 polévkové lžíce (60 g) keto majonézy
  • sůl
  • pepř
  • volitelně 1-2 čajové lžičky (15-30 g) sterilované směsi pod svíčkovou (lze ji sehnat s hodnotami sacharidů nižšími než 3 g na 100 g výrobku)

Postup

 Nejvíce času z přípravy ukrojí krájení zeleniny. Nejprve si oloupeme kedlubnu a nakrájíme ji na kostičky cca 0,5*0,5 cm. Dáme ji vařit do osolené vody se špetkou kurkumy. Vaříme dle preferencí buď na skus nebo do měkka.
Celer očistíme a nakrájíme také na kostičky 0,5*0,5 cm. Dáme vařit do osolené vody. Pokud chceme trochu zmírnit intenzitu celerové chuti, můžeme do vody přidat několik lžic octa.
Mrkev buď nakrájíme také na kostičky, nebo nastrouháme na hrubou slzu a uvaříme v osolené vodě.
Jarní cibulku nakrájíme na jemno, stejně tak i sterilovanou okurku. Okurku můžeme i nastrouhat, ale štědrovečerní salát si zaslouží trochu péče a okurku pěkně nakrájenou.
Uvařenou zeleninu scedíme a necháme dobře okapat od přebytečné vody.
Veškerou zeleninu dáme do mísy, přidáme hořčici a majonézu, volitelně můžeme přidat i sterilovanou směs pod svíčkovou, osolíme, opepříme, promícháme a ideálně dáme do lednice odležet. Když se salát odleží, brukvovitá chuť kedlubny nebude téměř poznat.

Samozřejmě lze do salátu přidat i vařené vajíčko, ale jelikož my jsme si salát připravili s candátem, nebylo třeba doplňovat další bílkoviny.

Ohodnoťte recept

Průměr: 5 / 5. Počet hlasů: 1

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768