Paštika z kuřecích jater
Máte chuť na paštiku, ale bojíte se, že ta z obchodu je plná zahušťovadel a škrobů? Připravte si s námi tuto rychlou a jednoduchou paštiku, na které si pochutnáte i během hubnutí.
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 60 min
Porce 2 (4)
Suroviny
- 200 g kuřecích jater
- 2 stroužky česneku
- 20 g másla
- 1 polévkové lžíce olivového oleje
- 50 g pórku – bílá část
- 3 polévkové lžíce (45 ml) smetany ke šlehání
- tymián
- sůl
- pepř
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 60 min
Porce 2 (4)
Suroviny
- 200 g kuřecích jater
- 2 stroužky česneku
- 20 g másla
- 1 polévkové lžíce olivového oleje
- 50 g pórku – bílá část
- 3 polévkové lžíce (45 ml) smetany ke šlehání
- tymián
- sůl
- pepř
Postup
Očistíme si kuřecí játra a nakrájíme na menší kousky. Pórek si podélně rozpůlíme a poté ještě jednou a nakrájíme na čtvrt kolečka. Na rozehřátou nepřilnavou pánev dáme olivový olej a přidáme pórek a ten na mírném až středním plameni trochu orestujeme. S teplotou opatrně, pórek se na rozdíl od cibule bude mnohem rychleji pálit. Když pórek zavadne přidáme játra, necháme je zatáhnout přidáme, sůl, pepř a tymián (zhruba 1/2 čajové lžičky), 1 lžíci smetany a 2 lžíce vody. Játra takto restujeme/dusíme, až jsou hotová. Pokud je třeba, můžeme přidat ještě trochu vody. Když je téměř vypařená veškerá tekutina, prolisujeme do jater česnek a necháme tekutinu vypařit úplně. Poté pánev sundáme z plamene, přidáme zbylou smetanu a máslo.
Když směs trochu vychladne, avšak je stále teplá, přendáme ji do nádoby vhodné pro mixování tyčovým mixérem a vymixujeme do hladka. Paštiku je dobré mixovat ještě teplou proto, že je řidší, protože máslo, ještě neztuhlo a mixování nám půjde snáz. V případě potřeby můžeme ještě dochutit pepřem či solí.
Hotovou paštiku přeložíme do nádoby, ve které ji budeme skladovat a necháme dobře vychladnout.
Paštiku si můžeme namazat na svou oblíbenou zeleninu (rajče, paprika, okurka, řapíkatý celer…) U nás vede paštika podávaná na plátcích zralého rajčete.
Pokud se rozhodneme namazat si paštiku na keto chlebík, je potřeba myslet na to, ze 1 porce KetoDiet chleba a 1 porce paštiky vydá za dvě jídla, je tedy třeba si toto rozdělit do dvou porcí.
Myslete na to, že smetanu ke šlehání je nutné započítat jak do denního limitu mléka, tak tuků. 100 ml smetany odpovídá 100 ml mléka a zároveň 2 polévkovým lžícím másla/ghí.
Další recepty
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Exotická lososová polévka
Kombinace ryby a kokosového mléka nás natolik uchvátila, že jsme se rozhodli připravit pro Vás...
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Kontakty
+420 222 360 269
+420 777 808 169 (Lucie Zychová)
info@ketopointpraha.cz
Otevírací doba
pondělí až pátek 9:00 – 17:00
Přijímáme platební karty

Adresa
Ketopoint Praha s.r.o.
Wuchterlova 584/16
Praha 6 – Dejvice, 160 00
Ostatní informace
Ketopoint Praha s.r.o.
IČO: 08776768