+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Řapíkatý celer na másle

Koupili jste si řapíkatý celer pro jeho úžasné nutriční hodnoty a teď nevíte, jak si ho připravit? Zkuste náš jednoduchý a rychlý recept.

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce 2

Suroviny

  • 4-5 (cca 350 g) řapíků řapíkatého celeru (záleží na velikosti)
  • 20 g másla
  • 100 ml vody nebo vývaru
  • sůl
  • volitelně nať celeru nebo petržele
Hodnocení receptu
5
(1)

Vhodné od 1. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce 2

Suroviny

  • 4-5 (cca 350 g) řapíků řapíkatého celeru (záleží na velikosti)
  • 20 g másla
  • 100 ml vody nebo vývaru
  • sůl
  • volitelně nať celeru nebo petržele

Postup

Řapíkatý celer velice pečlivě umyjeme, aby nám později mezi zuby neskřípal písek. Není třeba ho nijak loupat. Řapíky překrojíme na 1/4 a podélně ho nakrájíme na tenké nudličky.
Na pánvi si rozpálíme máslo na které přidáme celer, zlehka ho zarestujeme, osolíme a podlijeme vývarem, nebo vodou, nemáme-li vývar. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. V případě potřeby můžeme ještě podlít. Celer nijak víc nekořením, sám o sobě má velmi intenzivní chuť, která se však tepelnou úpravou příjemně zjemní. Ke konci můžeme přidat posekanou nať, více méně pro estetiku.

Celer na másle si můžeme v 1. kroku dietního plánu KetoDiet dopřát jako samostatné zeleninové jídlo, nebo jako přílohu k omeletě. Od. 2. kroku dietního plánu KetoDiet skvěle doplní plátek masa na přírodno, v našem případě plátek krůtích prsou.

Ohodnoťte recept

Průměr: 5 / 5. Počet hlasů: 1

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768