Rybí karbanátky s celerovým pyré
Koupili jste si filé a teď Vás nenapadá, co s ním? Co takhle ochutnat naše rybí karbanátky vhodné již od 2. kroku dietního plánu KetoDiet?
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 45 min
Porce 2
Suroviny
- 200 g rybího filé (např. mořská treska)
- 5-10 cm pórku (cca 40 g)
- 1 vaječný bílek
- 2 čajové lžičky (cca 10 g) mletého zlatého
- lněného semínka
- sůl
- kurkuma
- čili
- zázvor mletý
- olej
- 200-300 g celeru bulvy
- 10 g másla
- sůl
- listová petržel
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 45 min
Porce 2
Suroviny
- 200 g rybího filé (např. mořská treska)
- 5-10 cm pórku (cca 40 g)
- 1 vaječný bílek
- 2 čajové lžičky (cca 10 g) mletého zlatého
- lněného semínka
- sůl
- kurkuma
- čili
- zázvor mletý
- olej
- 200-300 g celeru bulvy
- 10 g másla
- sůl
- listová petržel
Postup
Na přípravu těchto rybích karbanátků často používáme zmrazené filé „lisované“ do kostek. Takové filé nám není líto umlet do karbanátků a navíc se prodává neglazované, tudíž je to 100% rybí maso bez přidané vody.
Rybí filé necháme na cedníku rozmrazit a okapat přebytečnou vodu.
Do mixéru s noži tvaru „S“ (bývá součástí tyčového mixéru 3v1) vložíme kousky filé, bílek, nahrubo pokrájený pórek, koření, sůl, zlatý len a umixujeme výslednou hmotu. Aby nám lněné semínko začalo ve směsi pracovat, jako pojivo, necháme směs alespoň 10 min odstát. Lněné semínko jsme si umleli v elektrickém mlýnku na kávu.
Mezitím si rozpálíme pánvičku, nebo lívanečník s nepřilnavým povrchem a potřeme ji/ho olejem. Ze směsi připravíme 4 karbanátky a dáme je smažit na mírném plameni. Na mírném proto, aby se nám karbanátky dobře propekly a na povrchu se při tom nespálily. Když vidíme, že se nám po obvodu karbanátek začíná na horní straně zbarvovat jako hotový, otočíme a opečeme i z druhé strany.
Karbanátek můžeme podávat se zeleninovým salátem. Pokud máte chuť na teplou přílohu můžete zkusit zeleninové pyré. My si ke karbanátkům připravili celerové, ale lze použít dle preferencí i jinou zeleninu nebo její kombinaci (brokolice, květák…)
Oloupaný celer jsme nakrájeli na větší kostky dali vařit do osolené vody do měkka. Celer jsme si scedili a scezenou vodu jsme nevylévali. Celer je pevná zelenina a pyré z něj bude třeba trochu naředit. Brokolice nebo květák obsahují dost vody samy o sobě, tak bychom zvážili variantu uvařit zeleninu na páře, aby výsledné pyré nebylo příliš řídké.
Ještě horký celer jsme dali do nádoby vhodné pro mixování tyčovým mixérem, přidali jsme máslo, dle potřeby osolili a přidali několik lžic vody, ve které se celer vařil. Vymixovali jsme pyré. Můžete dle potřeby přidat ještě vodu až do dosažení požadované konzistence. Volitelně můžeme vmíchat nakrájenou petrželovou nať.
Samozřejmě místo vody lze do pyré použít mléko, ale jsou to další sacharidy, takže je to na úvaze každého především pak v době dodržování dietního plánu.
Další recepty
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Exotická lososová polévka
Kombinace ryby a kokosového mléka nás natolik uchvátila, že jsme se rozhodli připravit pro Vás...
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Kontakty
+420 222 360 269
+420 777 808 169 (Lucie Zychová)
info@ketopointpraha.cz
Otevírací doba
pondělí až pátek 9:00 – 17:00
Přijímáme platební karty

Adresa
Ketopoint Praha s.r.o.
Wuchterlova 584/16
Praha 6 – Dejvice, 160 00
Ostatní informace
Ketopoint Praha s.r.o.
IČO: 08776768