Salát s tresčími játry a křepelčími vejci
Věděli jste, že tresčí játra jsou cenným zdrojem Omega-3 mastných kyselin a taktéž vitamínů A a D a v neposlední řadě také vitamínů skupiny B?
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce 2
Suroviny
- 100 g tresčích jater (pevného podílu, okapané od oleje)
- 7 křepelčích vajíček (nebo 2 slepičí vajíčka)
- 1/2 zralého avokáda
- 1 jarní cibulka
- 2 porce (cca 200 g) ledového salátu
- 100 g bílé ředkve
- 2-3 polévkové lžíce tresčího oleje
- 2 čajové lžičky vinného octa
- zelená nať vaší oblíbené bylinky (kopr, petržel, koriandr)
- sůl
- pepř (dobře se bude hodit nejen černý, ale i bílý)
Vhodné od 2. kroku dietního plánu
Doba přípravy 30 min
Porce 2
Suroviny
- 100 g tresčích jater (pevného podílu, okapané od oleje)
- 7 křepelčích vajíček (nebo 2 slepičí vajíčka)
- 1/2 zralého avokáda
- 1 jarní cibulka
- 2 porce (cca 200 g) ledového salátu
- 100 g bílé ředkve
- 2-3 polévkové lžíce tresčího oleje
- 2 čajové lžičky vinného octa
- zelená nať vaší oblíbené bylinky (kopr, petržel, koriandr)
- sůl
- pepř (dobře se bude hodit nejen černý, ale i bílý)
Postup
Klasicky ve vodě si uvaříme křepelčí vajíčka, stačí jim 3 minuty. Necháme je vychladnout a oloupeme. Slijeme si tresčí játra, olej nevyhazujeme. Do mísy natrháme ledový salát. Oloupeme si ředkev a pomocí škrabky na zeleninu ji nastrouháme na hoblinky. Na jemno nakrájíme jarní cibulku a bylinky. Ve spojení s jakýmkoliv rybím produktem já miluji kopr, takže za mne to byla jasná volba.
V malé mističce si připravíme zálivku tak, že vezmeme 2-3 polévkové lžíce okapaného tresčího oleje, přidáme vinný ocet, osolíme, opepříme a dobře promícháme, až se zálivka spojí v krásnou emulzi. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce (ledový salát, ředkev, cibulku a bylinky). Zeleninu dobře promícháme, aby nám zálivka ochutila každý kousek. Salát naložíme na talíře a poklademe nakrájeným avokádem, kousky tresčích jater a překrojenými křepelčími vajíčky.
Tresčí játra obsahují vysoký podíl tuku, s tím je potřeba počítat především během dietního plánu KetoDiet. V takovém případě stojí za zvážení, zda si salát rozdělit do dvou dnů. Pokud se rozhodnete připravit si salát ve dvou dnech doporučili bychom si zeleninovou část salátu připravit vždy čerstvou, zelenina by do druhého dne působila zvadle.
Jelikož je součástí salátu i avokádo, můžeme směle říci, že nám takový oběd bezpečně splní dobrou polovinu denní dávky tuků, proto bychom hlavně od 3. kroku Ketodiet plánu doporučili ostatní proteinová jídla volit lehčí – méně tučná.
Další recepty
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Exotická lososová polévka
Kombinace ryby a kokosového mléka nás natolik uchvátila, že jsme se rozhodli připravit pro Vás...
Keto Míša dort
Jste v prvním kroku dietního plánu a máte narozeniny nebo vás čeká rodinná oslava? Nevíte, co...
Hlíva s houbovým sosem k těstovinám
Máte chuť na těstoviny, ale každá „omáčka“ na nich nedrží a steče na dno talíře? Připravte si...
Kontakty
+420 222 360 269
+420 777 808 169 (Lucie Zychová)
info@ketopointpraha.cz
Otevírací doba
pondělí až pátek 9:00 – 17:00
Přijímáme platební karty

Adresa
Ketopoint Praha s.r.o.
Wuchterlova 584/16
Praha 6 – Dejvice, 160 00
Ostatní informace
Ketopoint Praha s.r.o.
IČO: 08776768