+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Salát s tresčími játry a křepelčími vejci

Věděli jste, že tresčí játra jsou cenným zdrojem Omega-3 mastných kyselin a taktéž vitamínů A a D a v neposlední řadě také vitamínů skupiny B?

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce 2

Suroviny

  • 100 g tresčích jater (pevného podílu, okapané od oleje)
  • 7 křepelčích vajíček (nebo 2 slepičí vajíčka)
  • 1/2 zralého avokáda
  • 1 jarní cibulka
  • 2 porce (cca 200 g) ledového salátu
  • 100 g bílé ředkve
  • 2-3 polévkové lžíce tresčího oleje
  • 2 čajové lžičky vinného octa
  • zelená nať vaší oblíbené bylinky (kopr, petržel, koriandr)
  • sůl
  • pepř (dobře se bude hodit nejen černý, ale i bílý)
Hodnocení receptu
4.8
(18)

Vhodné od 2. kroku dietního plánu

Doba přípravy 30 min

Porce 2

Suroviny

  • 100 g tresčích jater (pevného podílu, okapané od oleje)
  • 7 křepelčích vajíček (nebo 2 slepičí vajíčka)
  • 1/2 zralého avokáda
  • 1 jarní cibulka
  • 2 porce (cca 200 g) ledového salátu
  • 100 g bílé ředkve
  • 2-3 polévkové lžíce tresčího oleje
  • 2 čajové lžičky vinného octa
  • zelená nať vaší oblíbené bylinky (kopr, petržel, koriandr)
  • sůl
  • pepř (dobře se bude hodit nejen černý, ale i bílý)

Postup

Klasicky ve vodě si uvaříme křepelčí vajíčka, stačí jim 3 minuty. Necháme je vychladnout a oloupeme. Slijeme si tresčí játra, olej nevyhazujeme. Do mísy natrháme ledový salát. Oloupeme si ředkev a pomocí škrabky na zeleninu ji nastrouháme na hoblinky. Na jemno nakrájíme jarní cibulku a bylinky. Ve spojení s jakýmkoliv rybím produktem já miluji kopr, takže za mne to byla jasná volba.

V malé mističce si připravíme zálivku tak, že vezmeme 2-3 polévkové lžíce okapaného tresčího oleje, přidáme vinný ocet, osolíme, opepříme a dobře promícháme, až se zálivka spojí v krásnou emulzi. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce (ledový salát, ředkev, cibulku a bylinky). Zeleninu dobře promícháme, aby nám zálivka ochutila každý kousek. Salát naložíme na talíře a poklademe nakrájeným avokádem, kousky tresčích jater a překrojenými křepelčími vajíčky.

Tresčí játra obsahují vysoký podíl tuku, s tím je potřeba počítat především během dietního plánu KetoDiet. V takovém případě stojí za zvážení, zda si salát rozdělit do dvou dnů. Pokud se rozhodnete připravit si salát ve dvou dnech doporučili bychom si zeleninovou část salátu připravit vždy čerstvou, zelenina by do druhého dne působila zvadle.
Jelikož je součástí salátu i avokádo, můžeme směle říci, že nám takový oběd bezpečně splní dobrou polovinu denní dávky tuků, proto bychom hlavně od 3. kroku Ketodiet plánu doporučili ostatní proteinová jídla volit lehčí – méně tučná.

Ohodnoťte recept

Průměr: 4.8 / 5. Počet hlasů: 18

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768