+420 222 360 269 info@ketopointpraha.cz

Zapečené filé se zeleninou

Máte chuť na rybku, ale nechce se Vám filé hodit jen tak na pánev? Zkuste to tentokrát jinak podle našeho receptu. 

Vhodné od po skončení dietního plánu

Doba přípravy 60 min

Porce 3

Suroviny

  • 300 g rybího filé (např. mořská treska)
  • 1 mrkev (cca 80 g)
  • cca 15 cm pórku (bílá část, cca75-80 g)
  • 2 polévkové lžíce (30 ml) oleje
  • 1 čajová lžička (cca 15 g) rajského protlaku
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • pepř
Hodnocení receptu
5
(1)

Vhodné od po skončení dietního plánu

Doba přípravy 60 min

Porce 3

Suroviny

  • 300 g rybího filé (např. mořská treska)
  • 1 mrkev (cca 80 g)
  • cca 15 cm pórku (bílá část, cca75-80 g)
  • 2 polévkové lžíce (30 ml) oleje
  • 1 čajová lžička (cca 15 g) rajského protlaku
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • pepř

Postup

Na začátku si dáme předehřát troubu zhruba na 180 °C. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubou slzu. Pórek umyjeme, podélně rozpůlíme na nakrájíme na půlkolečka.
Na rozpálenou pánev dáme olej. Na olej dáme pórek a mrkev a na středním plameni restujeme. Osolíme, opepříme, přihodíme bobkový list. Bobkový list můžeme rozlomit na 3 kousky.Když se zelenina orestuje, přidáme rajčatový protlak a podlijeme trochou vody. V přidané vodě se nám dobře promíchá protlak. Ve vzniklé rajčatové „omáčce“ ještě chvíli podusíme zeleninu.
Dle vlastního uvážení si připravíme buď zapékací misky pro každou porci zvlášť, nebo jednu větší, kde vše zapečeme dohromady.
Na dno misky dáme vrstvu zeleniny. Není třeba misku vymazávat tukem. Dostatečně nám poslouží tuk obsažený v zelenině. Následuje vrstva ryby, pak zeleniny, opět ryby a na vrch opět zelenina. Pokud připravujeme každou porci jednotlivě, do prostřední vrstvy zeleniny vložíme kousek použitého bobkového listu.
Rybu jsme v našem případě nesolili. Jednak se jedná o mořskou rybu, jednak zeleninovou směs jsme připravili dostatečně slanou, aby ochutila i rybu.
Takto připravenou rybu se zeleninou dáme do vyhřáté trouby na zhruba 30 min.

Přejeme dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Průměr: 5 / 5. Počet hlasů: 1

Děkujeme za hodnocení

Sledujte naše sítě, ať Vám neunikne žádný z nových receptů

Další recepty

Kontakty

+420 222 360 269

+420 777 808 169 (Lucie Zychová)

info@ketopointpraha.cz

Otevírací doba

pondělí až pátek 9:00 – 17:00

Přijímáme platební karty

Adresa

Ketopoint Praha s.r.o.

Wuchterlova 584/16

Praha 6 – Dejvice, 160 00

Ostatní informace

Ketopoint Praha s.r.o.

IČO: 08776768